Online bewegingsadvies

Online bewegingsadvies

 

Bewegen en een gezonde levensstijl

Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen. Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl. Door genoeg te bewegen heb je minder kans op verschillende ziektes, het voorkomt overgewicht en geeft je een vitaler lichaam. Je verbetert je uithoudingsvermogen en raakt daardoor minder snel vermoeid. Daarnaast geeft sporten een goed gevoel en beleef je vaak plezier tijdens het bewegen.

 

30 minuten beweegnorm

De “Nederlandse Norm Gezond Bewegen” (NNGB) geeft aan dat volwassenen minstens een halfuur per dag moeten bewegen met matig intensieve intensiteit. Matig intensieve inspanning houdt in dat je hartslag omhoog gaat en je dieper ademhaalt, je kan bijvoorbeeld denken aan stevig doorlopen, fietsen, traplopen maar ook tuinieren of stofzuigen. Doordat steeds meer mensen een zittend beroep hebben wordt deze norm door lang niet iedereen gehaald. Door kleine aanpassingen in je dagelijks leven kan je wel zorgen dat jij deze haalt en een belangrijke stap zet voor een gezonder leven. Be abreast of indian dreaming slot

 

Advies

Het kan voorkomen dat je niet weet waar je moet beginnen om meer te bewegen. Of dat je in het verleden heel fanatiek bent begonnen met sporten maar dat je dit niet kon volhouden en daarom maar helemaal bent gestopt. Wij kunnen je daarbij helpen. Bijvoorbeeld door eenvoudige maar handige tips om meer te bewegen in het dagelijks leven maar ook door het opstellen van een sport- of beweegschema. Daarnaast werkt het motiverend om jouw persoonlijke doelen samen vast te stellen en een plan op te stellen om dat doel te bereiken. In dit plan houden we rekening met jouw niveau en omstandigheden. We stemmen de intensiteit, duur en frequentie zo af dat het uitdagend is maar haalbaar en langere tijd vol te houden is.

 

Begeleiding door de Eet- en Beweegcoach

Wij bieden een eenmalig bewegingsadvies aan waarin we kijken of jij op dit moment op de goede weg bent om voldoende te bewegen. We geven advies hoe je dit kunt verbeteren en tips om meer te bewegen in je dagelijks leven. Eventueel kunnen we ook een sport- of beweegschema opstellen.

Bij een begeleidingstraject kijken we eerst naar je huidige situatie. Op basis daarvan stellen we samen jou doelen op. Dit kan zijn “voldoen aan de beweegnorm” maar ook het lopen van een marathon. Op basis van de opgestelde doelen maken we een plan om je doelen te bereiken. We hebben dan regelmatig vervolg afspraken, bijvoorbeeld via e-mail, telefoon of Skype,  om de voortgang te bespreken en eventueel aanpassingen te maken zodat het plan bij jouw situatie past. Uit ervaring weten wij dat dit ook motiverend werkt.

Wil jij ook in beweging komen met onze hulp? Neem dan contact met ons op.