Even voorstellen – Eetcoach Melanie

Even voorstellen – Eetcoach Melanie

De eet en beweegcoach is twee weken geleden gelanceerd. Om een duidelijker beeld te geven wie er schuil gaan achter de eet- en beweegcoach zullen wij ons, in twee verschillende blogs even voorstellen. Vandaag op de blog: Melanie, de eetcoach.

Wie ben ik

Mijn naam is Melanie, en ik ben 26 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend, dochter en poes in Zwolle.

De eet- en beweegcoach doe ik naast mijn werk in loondienst, omdat mijn passie in de wereld van voeding ligt. Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn dochter die in februari is geboren, sporten, afspreken met vriendinnen, ook houd ik van creatieve dingen, fotograferen en vind ik het leuk om nieuwe recepten en baksels uit te proberen. Mijn foto’s deel ik ook regelmatig op social media, als je het leuk vindt neem dan eens een kijkje op mijn Instagram. Lezen is ook één van de dingen die ik graag doe, ik lees vanalles van serieuze boeken tot blogs over beauty en mode.

Drie van mijn favoriete kookboeken.
Drie van mijn favoriete kookboeken.

Opleiding

Na de middelbare school in Zwolle, heb ik een jaar in Los Angeles gewoond. Daar heb ik aan het ‘Santa Monica College’ onder andere vakken in voeding en anatomie gevolgd. Deze vakken vond ik zo leuk dat ik na terugkeer in Nederland Voeding & Gezondheid ben gaan studeren aan de Universiteit in Wageningen. Ik heb hier een super leuke, leerzame en gezellige tijd gehad. Ik heb mijn studie afgesloten met een afstudeeronderzoek naar het effect van vitamine D op fragiele ouderen. Mijn afstudeerstage heb ik bij het Voedingscentrum in Den Haag afgerond. Ik mocht na 5 jaar studeren in september 2014 mijn diploma voeding & gezondheid, in de richting voedingsfysiologie en gezondheidsstatus, in ontvangst nemen.

Mijn rol bij de eet- en beweegcoach

Ondanks dat ik opgeleid ben als wetenschappelijk onderzoeker, vind ik het geven van persoonlijk voedingsadvies erg leuk. Om jou te kunnen helpen heb ik na het behalen van mijn diploma, de cursus gewichtsconsulent gevolgd. Ik mag mij nu dus voedingskundige en gewichtsconsulent noemen. Dit breng ik in praktijk als de eetcoach van de eet- en beweegcoach.

Als eetcoach help ik mensen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Ik vind het belangrijk om dit stap voor stap te doen. Een gezond eet- en beweegpatroon is het aanleren van een gezonde levensstijl. Ik geloof dan ook niet dat het volgen van diëten effectief is op de lange termijn. Ik zal in de toekomst nog een aantal blogs wijden aan dit onderwerp, om mijn visie te kunnen onderbouwen.

Hoe ik dat ga aanpakken? Mensen die bij mij komen wordt eerst gevraagd om een paar dagen lang precies bij te houden wat ze eten. Dit is belangrijk omdat ik vind dat je huidige eetpatroon als basis moet gebruiken voor een gezonder eetpatroon. Daarna zal ik het huidige eetpatroon analyseren. Wat eet je precies? Hoeveel voedingsstoffen krijg je binnen? Krijg je wel alle vitamines en mineralen binnen die je nodig hebt?

Met wat aanpassingen hier en daar is het mogelijk om je huidige eetpatroon een stuk gezonder te maken. Hierbij let ik ook op eetmomenten, portiegrootte en natuurlijk beweging. Mag je dan nooit meer iets lekkers eten? Nee hoor, een taartje of patatje op z’n tijd kan prima in een gezond eetpatroon. Zo lang je maar niet structureel te veel of te ongezond eet.

Als laatste. Hoe kennen Rutger en ik elkaar dan? Nou, Rutger is de jongere broer van mijn vriend, we kennen elkaar dus heel lang!

Als je nog meer van mij wilt weten, laat dit dan achter in een comment hieronder.

Tot snel!
MelanieGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *