Healthy Friday: Turks brood met kip en salade

Healthy Friday: Turks brood met kip en salade

Het is weer tijd voor Healthy Friday. Begin je weekend goed met dit simpele en snelle recept voor Turks brood met kip, gegrilde paprika en salade met een yoghurt dressing.

 

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene appel
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje veldsla
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • yoghurt
  • dille
  • rozemarijn

Hoe maak je het?

Doe de kip een een diep bord en meng het met 2 eetlepels olie, 1 eetlepel dille, 1 eetlepel rozemarijn en een uitgeperst teentje knoflook. Roer alles goed door elkaar en laat 5-10 minuten marineren.

Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de appel in blokjes.

Maak een salade met de sla, komkommer en tomaat. Maak de yoghurt dressing door 6 eetlepels yoghurt te mengen met 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel dille en wat zout en peper.

Bak daarna de kip in een wok goudbruin. Als de kip gaar is bak dan de appel nog even kort mee. Grill ondertussen in een grillpan de reepjes paprika ongeveer 4 minuten.

Snij het Turks brood doormidden en daarna in vier stukken. Beleg elk stuk met yoghurt dressing, daarna met het kip-appel mengsel, wat paprika reepjes, salade en als laatste nog wat yoghurt dressing.

Eetsmakelijk!

P.S. de restjes kan je morgen als lunch eten!

thumb_DSC_1344_1024



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *