Herfst recepten #2 – Zoete aardappelstamppot met spruitjes

Herfst recepten #2 – Zoete aardappelstamppot met spruitjes

De herfst is al weer een tijdje begonnen, het begint ook al kouder te worden buiten. Tijd voor stamppot dus!
Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen. In plaats van de standaard stamppotten met boerenkool of andijvie kies ik regelmatig voor de variant van zoete aardappelen. Zoete aardappel heb ik voor het eerst gehad in Amerika, en sindsdien ben ik er gek op! Vandaar deze variatie, stamppot van zoete aardappel met spruitjes en puntpaprika. De zoete aardappel in combinatie met het bittere van de spruitjes is erg lekker. Bovendien zijn spruitjes hartstikke gezond, want ze zitten boordevol vitamine C. En de extra vitamine C kan je goed gebruiken in de gure herfst.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 500 gram spruitjes
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 puntpaprika
  • 1 bakje vegetarische balletjes
  • Peper (en evt. een beetje zout)

Hoe maak je het?

Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken, was ze daarna. Maak ook de spruitjes schoon en was deze ook. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de spruitjes en aardappelstukken toe en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.

Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en bak de paprika ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de balletjes toe, en bak deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als de aardappels en spruitjes gaar zijn giet je ze afgieten. Stamp daarna de aardappels en spruitjes. Voeg dan de paprika toe en roer even door. Voeg nog wat peper (en eventueel een klein beetje zout) toe naar smaak. Serveer met de balletjes.

collage recept zoete aardappelstammpot2

 

Zo zet je supersnel een gezonde stamppot op tafel. Wat voor stamppot is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments.



1 thought on “Herfst recepten #2 – Zoete aardappelstamppot met spruitjes”

  • We hebben dit recept gemaakt met een kleinde toevoeging: ca 100 gram spek uitbakken en daar de paprika aan toevoegen. Het overige gewoon volgens het recept gemaakt.
    Heerlijk was het!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *