De Pumpkin Spice Latte zelf maken

De Pumpkin Spice Latte zelf maken

Wel eens in het najaar bij Starbucks geweest? Dan heb je het vast wel eens gezien: de pumpkin spice latte. Deze koffie met pompoen is een typisch najaars en winters drankje. Maar je kan hem ook (gelukkig) heel makkelijk zelf maken. Lees hieronder hoe je dat doet.

Wat heb je nodig?

  • Pompoenpuree, 1 eetlepel ongeveer
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 kopje espresso
  • Slagroom en een beetje kaneel

Hoe maak je het?

Als eerste moet je de pompoenpuree maken. Dit doe je door stukjes pompoen te koken tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer tien minuten. Daarna kan je de pompoen afgieten en pureren met een puree stamper. Het lijkt misschien een beetje veel werk om voor een kopje koffie een hele pompoen te pureren, terwijl je maar één eetlepel nodig hebt. Maar, je kan deze puree natuurlijk ook gebruiken voor andere gerechten zoals pompoenstamppot of als soep. Gepureerde pompoen kan je ook makkelijk een dag in de koelkast bewaren.

Verder met het recept!

Als de pompoenpuree klaar is doe je de melk in een pannetje, voeg hierbij 1 eetlepel puree, 1 theelepel koek- en speculaaskruiden en 1 theelepel vanille extract. Verwarm het geheel. Als de melk klaar is, voeg je hier nog 1 kopje espresso aan toe. Doe alles in een lekker groot glas of beker en maak het af met een toef slagroom (mag best hoor zo af en toe 😉 ) en een beetje kaneel. Klaar is je eigen gemaakte pumpkin spice latte!

Latte collage

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *